csrf
INZETvoorelkaar logo
INZETvoorelkaar

Ervaringsdeskundige Cliëntondersteuner

Wegens ziekte en persoonlijke omstandigheden van een aantal van onze vrijwilligers zoeken wij per direct een ervaringsdeskundige cliëntondersteuner voor ons team Informele Onafhankelijke Cliëntondersteuning (OCO). Een ervaringsdeskundige biedt hoop aan lotgenoten en naasten. We noemen onze ervaringsdeskundigen dan ook hoopverleners. Als ervaringsdeskundige cliëntondersteuner denk je mee over het organiseren van zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning voor lotgenoten en naasten. Je beweegt je naast mensen in hun zoektocht naar zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning op alle relevante levensterreinen zoals wonen, werken/inkomen, onderwijs/ontwikkeling, zorg/maatschappelijke ondersteuning, mobiliteit, vrije tijd en zingeving. Het is super als je de training Werken Met Eigen Ervaring (WMEE) al hebt afgerond. Heb je het WMEE-certificaat nog niet? Binnen het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid kunnen onze eigen WMEE-trainers je opleiden. Stichting Ouderplatform Zuid-Holland Zuid zet zich in voor de belangen van ouders, jongeren, kinderen, gezinnen en naasten. Onze focus ligt op diversiteit en inclusiviteit, kansengelijkheid, onderwijs en het sociaal domein. Het is onze missie om een wezenlijke verandering te bewerkstelligen in zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning alsmede in beleid en wet- en regelgeving. Door middel van het opleiden en scholen en door het inzetten van onze ervaringsdeskundigen stellen we het cliëntperspectief dusdanig centraal dat overheden, organisaties en instellingen daadwerkelijk veranderen. Wat is onze visie, waar gaan we voor? We maken onze dromen waar door in de nabije toekomst een professionele cliëntgestuurde organisatie uit de grond te stampen en activiteiten te ontwikkelen, te organiseren en te ondersteunen die een waardevolle bijdrage aan onze samenlevering en maatschappij leveren. Onze kernwaarden zijn opgenomen in onze akte van oprichting: De stichting tracht haar doelstellingen te realiseren door zich af te wenden van begrippen als exclusie, separatie en stigmatisering en begrippen als inclusie, integratie en liefde te omarmen. Stuur me een berichtje als je meer wil weten of bel mij op [telefoonnummer verborgen]. Ik hoor graag van je, tot snel! Anke-Elze

Lees meer

structureel

Binnenstad, Dubbeldam, Het Reeland, Merwelanden, Oud Krispijn, Stadspolders, Sterrenburg, Voltastraat en omgeving - De Put, Wielwijk

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Juridisch

Beschrijving

Wegens ziekte en persoonlijke omstandigheden van een aantal van onze vrijwilligers zoeken wij per direct een ervaringsdeskundige cliëntondersteuner voor ons team Informele Onafhankelijke Cliëntondersteuning (OCO).

Een ervaringsdeskundige biedt hoop aan lotgenoten en naasten. We noemen onze ervaringsdeskundigen dan ook hoopverleners.
Als ervaringsdeskundige cliëntondersteuner denk je mee over het organiseren van zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning voor lotgenoten en naasten. Je beweegt je naast mensen in hun zoektocht naar zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning op alle relevante levensterreinen zoals wonen, werken/inkomen, onderwijs/ontwikkeling, zorg/maatschappelijke ondersteuning, mobiliteit, vrije tijd en zingeving.

Het is super als je de training Werken Met Eigen Ervaring (WMEE) al hebt afgerond.
Heb je het WMEE-certificaat nog niet? Binnen het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid kunnen onze eigen WMEE-trainers je opleiden.

Stichting Ouderplatform Zuid-Holland Zuid zet zich in voor de belangen van ouders,
jongeren, kinderen, gezinnen en naasten. Onze focus ligt op diversiteit en inclusiviteit, kansengelijkheid, onderwijs en het sociaal domein.

Het is onze missie om een wezenlijke verandering te bewerkstelligen in zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning alsmede in beleid en wet- en regelgeving. Door middel van het opleiden en scholen en door het inzetten van onze ervaringsdeskundigen stellen we het cliëntperspectief dusdanig centraal dat overheden, organisaties en instellingen daadwerkelijk veranderen.

Wat is onze visie, waar gaan we voor? We maken onze dromen waar door in de nabije toekomst een professionele cliëntgestuurde organisatie uit de grond te stampen en activiteiten te ontwikkelen, te organiseren en te ondersteunen die een waardevolle bijdrage aan onze samenlevering en maatschappij leveren.

Onze kernwaarden zijn opgenomen in onze akte van oprichting: De stichting tracht haar doelstellingen te realiseren door zich af te wenden van begrippen als exclusie, separatie en stigmatisering en begrippen als inclusie, integratie en liefde te omarmen.


Stuur me een berichtje als je meer wil weten of bel mij op [telefoonnummer verborgen].
Ik hoor graag van je, tot snel!

Anke-Elze

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 8 uur

Locatie

Binnenstad, Dubbeldam, Het Reeland, Merwelanden, Oud Krispijn, Stadspolders, Sterrenburg, Voltastraat en omgeving - De Put, Wielwijk

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Juridisch
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Dordrecht

Flex-vrijwilliger Amnesty Dordrecht

Amnesty International Dordrecht

WAT GA JE DOEN • je geeft uitleg aan de deelnemers van onze Write for Rights-schrijfavonden over de werkwijze bij het schrijven, • je vervoert materialen naar een activiteit of terug naar de opslag, • je staat in onze kraam om info over mensenrechten te geven aan het publiek, • je vraagt aan het publiek handtekeningen voor een petitie of haalt geld op voor onze activiteiten, • je bent actief tijdens de Dag van de Mensenrechten (10 december) bij onze Schrijfmarathon. WIJ ZOEKEN mensen die • bereid zijn zich enigszins te verdiepen in schendingen van mensenrechten en de acties die Amnesty International daar op inzet, • mensenrechten met enthousiasme willen uitdragen aan anderen en hen kan uit nodigen een bijdrage te leveren aan de acties door een handtekening te zetten, een brief te schrijven of iets te kopen, een donatie te doen e/o ook vrijwilliger bij onze groep te worden, • achter de schermen behulpzaam zijn met voorbereidingen voor de activiteiten, vervoer van spullen of administratieve handelingen, • minimaal 3x per jaar inzetbaar zijn. WIJ BIEDEN • de introductiecursus 'Actief in Amnesty', waarna je bij ons aan de slag kan. Het programma duurt een middag, waarin wordt uitgelegd waar Amnesty voor staat, wat ons werkterrein en onze werkwijze is. • een gevarieerd activiteiten programma, waar je flexibel op kunt intekenen, • ondersteuning vanuit de kerngroep tijdens iedere activiteit, • de jaarlijkse seizoens-opening, waarbij we als team nadere informatie over mensenrechten krijgen, • een jaarlijkse training in vaardigheden die je als activist wil leren e/o uitbreiden.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Maatje In Gesprek

Humanitas Drechtsteden

Is er voor mensen die behoefte hebben aan een goed gesprek. De redenen kunnen heel divers zijn: De behoefte hebben om eens met iemand te praten of steun nodig hebben bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis. Wil jij vrijwilliger worden voor In Gesprek? Als vrijwilliger ga je bij mensen thuis op bezoek of trek je er samen op uit. In een persoonlijk gesprek is er ruimte om openhartig en vertrouwelijk te praten over wat de deelnemer bezighoudt. Voordat je begint, krijg je een training aangeboden, je wordt begeleid door een coördinator en krijg je regelmatig intervisie. Laat van je horen! Heb je interesse om deel te nemen? Stuur dan je reactie via een bericht.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Tekenfestival The Big Draw Dordrecht

The Big Draw Dordrecht

Ik ben op zoek naar hulp tijdens het gratis toegankelijke tekenfestival The Big Draw Dordrecht op zaterdagmiddag 28 september 2024 in de binnenstad van Dordrecht. Er zijn al een aantal kunstenaars geselecteerd die buiten op het plein van Het Hof en de Kloostertuin tekenactiviteiten gaan aanbieden voor alle leeftijden. Ik zoek creatieve mensen die daar bij willen helpen. Kun je zelf een klein beetje tekenen, een tekenopdracht uitleggen en maak je makkelijk contact met mensen, dan is dit zeker iets voor jou! Je wordt gekoppeld aan een tekenaar/kunstenaar en je wordt haar of zijn 'assistent'. Lijkt dat je wat, dan kunnen we bellen en dan kan ik je uitgebreid er over vertellen en dan kun jij jouw vragen stellen! Met groeten, Larisa Sjoerds, Project Manager The Big Draw Dordrecht. PS Kijk ook even op de website van The Big Draw Nederland, klik op Dordrecht en scroll naar alle activiteiten van vorig jaar, dan krijg je hopelijk gelijk zin om mee te doen!

28-09-2024
Jongeren
Dordrecht

Vacature Maatschappelijk Begeleider

Vluchtelingen Werk, locatie Breda

Maatschappelijk begeleider Dordrecht (Vrijwillig) Ben jij sociaal, maak je makkelijk contact en vind je het leuk om praktisch bezig te zijn? Ben jij degene met overzicht? Wij zoeken iemand die het initiatief neemt, een ander daarin meeneemt, ondersteunt en wegwijs maakt op gebied van financiën, huisvesting en gezondheidszorg. Ook help je bij het opbouwen van een sociaal netwerk en bij het zo snel mogelijk zelfstandig en onafhankelijk maken van jouw cliënt? Dan is de rol van maatschappelijk begeleider precies iets voor jou! Jij zorgt er samen met de statushouder voor dat alles gereed is voor het starten van een nieuwe toekomst. Denk aan het aanmelden van kinderen op een school, het inschrijven bij een huisarts en het regelen van verschillende financiële zaken. Drie maanden later is de statushouder gevestigd en kan jij overgaan op het bieden van maatschappelijke begeleider aan deze statushouder. Deze ga je verder begeleiden richting zelfredzaamheid. Kortom, jij bent degene die een statushouder helpt aan een goede start en toekomst in Nederland! Als coach vestiging bied je individuele begeleiding. Je helpt een vluchteling met de start in de Nederlandse samenleving en geeft informatie over instanties en wet- en regelgeving. Je biedt praktische ondersteuning in de contacten met bijvoorbeeld de gemeente of woningbouwvereniging. Je regelt veel zaken vanuit kantoor, maar je gaat soms ook op huisbezoek of mee naar een afspraak. Wanneer de basis op orde is, ondersteun je je cliënt bij het opbouwen van een sociaal netwerk en een zinvolle dagbesteding. Je coacht in het vergroten van de zelfredzaamheid, houdt de voortgang bij en legt gemaakte afspraken vast. Het is van belang dat je oplossingsgericht bent, initiatiefrijk en minimaal een dagdeel per week beschikbaar bent. In deze functie leer je steeds weer nieuwe mensen kennen en ben jij een wezenlijke schakel in het opbouwen van een nieuw bestaan. Herken jij jezelf in bovenstaande en ben jij: • Zowel betrokken als nuchter • Empathisch en in staat te stimuleren en motiveren • Flexibel en oplossingsgericht • In staat om op eenvoudige wijze uitleg te geven • Bekend met de sociale kaart in de gemeente (regio) of bereid om je hierin te verdiepen • Minimaal 2 dagdeel per week beschikbaar (8 uur) en bereid minimaal een jaar te blijven (dit om onze cliënten een vast en vertrouwd contactpersoon te kunnen bieden) NB: De inhoud van de rol en de gevraagde beschikbaarheid kan per locatie verschillen. Interesse? Het werk als maatschappelijk begeleider een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. Heb je interesse om aan de slag te gaan met dit belangrijke werk, mail dan een korte motivatie plus cv naar infodrechtsteden@vluchtelingenwerk.nl voor meer informatie tel : 078 639 9333

Structureel
Dordrecht, Gorinchem, Vijfheerenlanden, Culemborg, Alblasserdam

Kom met je groep helpen bij Syndion

Syndion

We zoeken groepen die komen helpen met onderhoud van de tuintjes, ondersteunen bij een uitstapje, het bereiden van een lekkere maaltijd, etc. We denken graag in mogelijkheden, ook voor groepsactiviteiten! Syndion is er voor mensen – jong en oud - met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. We ondersteunen hen zó, dat zij kunnen opgroeien, leren, wonen en werken op een manier die zij zelf prettig vinden. We hebben verschillende mogelijkheden in ons gehele werkgebied: Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, Altena, Gorinchem en Culemborg. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Eenmalig
Dordrecht

Samen aan de slag in onze tuin!

Syndion

Dagbestedingslocatie de Noorderkroonstraat is een werkplek voor mensen met een beperking. Voor onze tuin zoeken we een vrijwilliger om samen met een aantal van onze mensen te zorgen voor het onderhoud. Denk hierbij aan onkruid wieden, snoeien, vegen, etc. Maak jij makkelijk een praatje en ben je graag in de buitenlucht? Heb je doordeweeks overdag regelmatig een paar uurtjes tijd om ons te helpen? Stuur dan een reactie en kom vrijblijvend langs om met ons kennis te maken. De Noorderkroonstraat is een onderdeel van Syndion. Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Jongeren