csrf
INZETvoorelkaar logo
INZETvoorelkaar

Social media vrijwilliger

Ben jij nieuwsgierig en leergierig? Ga dan aan de slag als webredacteur bij  De Poorter (Binnenstad & Noordflank). De redactie van deze wijkkrant is op zoek naar een collega die het leuk vindt om content te plaatsen op social media. Leuk toch, om nieuws, informatie en persoonlijke verhalen van je buurtgenoten te delen? Wist jij dat er zoveel gebeurt in je eigen wijk? Wat ga je doen? Je verzamelt artikelen, foto’s en video’s van mederedactieleden of gaat zelf op pad om deze te maken. Je plaatst persberichten, reageert op mensen die een reactie of bericht achterlaten en zet een leuke aankondiging online wanneer de krant uitkomt. Je vindt het leuk om korte stukjes te schrijven en eventueel foto’s en video’s te maken over de wijk. Op dit moment heeft de wijkkrant alleen een Facebookpagina. Vind je het leuk om met andere platforms aan de slag te gaan, dan staan we hier zeker voor open! De Plussen - Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen - Je bepaalt zelf hoeveel tijd je eraan besteedt. Je kunt berichten van tevoren inplannen. - Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel. Weet je nog niet goed hoe Facebook werkt? We leggen het je graag uit bij de cursus social media. Daarnaast kun je ook meedoen aan andere cursussen en workshops zoals interviewen en fotograferen. - Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. - Je doet het niet alleen. De webredacteuren van andere wijkkranten delen graag hun ervaringen met jou. - Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep. - Het bijhouden van de Facebookpagina kun je eventueel combineren met schrijven of fotograferen voor de wijkkrant. - Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Iets voor jou? Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een ronde meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op.

Lees meer

structureel

Noordflank

Marketing & communicatie
Taal & lezen
Media & design

Beschrijving

Ben jij nieuwsgierig en leergierig? Ga dan aan de slag als webredacteur bij  De Poorter (Binnenstad & Noordflank). De redactie van deze wijkkrant is op zoek naar een collega die het leuk vindt om content te plaatsen op social media. Leuk toch, om nieuws, informatie en persoonlijke verhalen van je buurtgenoten te delen? Wist jij dat er zoveel gebeurt in je eigen wijk?

Wat ga je doen?
Je verzamelt artikelen, foto’s en video’s van mederedactieleden of gaat zelf op pad om deze te maken. Je plaatst persberichten, reageert op mensen die een reactie of bericht achterlaten en zet een leuke aankondiging online wanneer de krant uitkomt. Je vindt het leuk om korte stukjes te schrijven en eventueel foto’s en video’s te maken over de wijk. Op dit moment heeft de wijkkrant alleen een Facebookpagina. Vind je het leuk om met andere platforms aan de slag te gaan, dan staan we hier zeker voor open!

De Plussen
- Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen
- Je bepaalt zelf hoeveel tijd je eraan besteedt. Je kunt berichten van tevoren inplannen.
- Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel. Weet je nog niet goed hoe Facebook werkt? We leggen het je graag uit bij de cursus social media. Daarnaast kun je ook meedoen aan andere cursussen en workshops zoals interviewen en fotograferen.
- Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden.
- Je doet het niet alleen. De webredacteuren van andere wijkkranten delen graag hun ervaringen met jou.
- Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep.
- Het bijhouden van de Facebookpagina kun je eventueel combineren met schrijven of fotograferen voor de wijkkrant.
- Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen.

Iets voor jou?
Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een ronde meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op.

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 3 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Noordflank

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Marketing & communicatie
Taal & lezen
Media & design
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van TIEN Plus

Dordrecht

Journalist bij wijkkrant De Reelander

TIEN Plus

Word jij ook zo blij van een fijn gesprek of een goed verhaal? Ben je nieuwsgierig naar jouw buurt en vind je het leuk om daarover te schrijven? Dat kan als vrijwillig journalist bij De Reelander! Wat ga je doen? Meewerken aan de wijkkrant is afwisselend. Je gaat de wijk in en leert allerlei mensen kennen. Je interviewt bewoners of schrijft een achtergrondartikel. Je raakt op de hoogte van wat er speelt in een straat of buurt. En uiteindelijk vind je jouw artikel keurig opgemaakt terug in de wijkkrant. De plussen - Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen - Je schrijft wanneer het jou uitkomt. - Je doet het niet alleen. Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. - Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep. - Je kunt bij ons nieuwe dingen leren. Wij organiseren verschillende cursussen en workshops, waaronder journalistiek schrijven, interviewen en fotografie. - Wil je meer doen dan alleen schrijven? Dan kun je taken eventueel combineren met fotograferen, illustraties maken of social media. - Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Klinkt dit als muziek in je oren? Maar durf je nog niet helemaal? Geen probleem! Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactieoverleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. De redactie, een enthousiaste club van acht vrijwilligers, ontvangt je met een luisterend oor en open armen. Iets voor jou? Voor meer informatie of om je aan te melden kan je contact met ons opnemen.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Corrector bij De Staartenaar

TIEN Plus

Hoe goed een journalist zijn of haar artikel ook nakijkt, soms sluipt er toch een foutje in. Dan is het fijn als iemand nog een laatste check doet. Ben je goed met taal en vis jij taalfoutjes gelijk uit een artikel? Dan is De Staartenaar op zoek naar jou! Samen met een enthousiast team maak jij vijf keer per jaar de wijkkrant. Wat ga je doen? Wanneer de journalisten klaar zijn, kom jij in beeld. Je leest alle artikelen en verbetert de spelfouten. En loopt een tekst niet zo lekker? Dan bekijk je samen met de journalist hoe het beter kan. Zo komt alles perfect in de krant! En, meewerken aan de wijkkrant is afwisselend. Als je het leuk vindt kan je jouw taken combineren met een andere functie. De plussen - Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen - Je controleert de teksten wanneer het jou uitkomt. - Je doet het niet alleen. Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. - Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep. - Je kunt bij ons nieuwe dingen leren. Wij organiseren verschillende cursussen en workshops, waaronder journalistiek schrijven, interviewen en fotografie. - Wil je meer doen? Dan kun je taken eventueel combineren met het schrijven van artikelen, fotograferen, illustraties maken of social media. - Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Iets voor jou? Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Sportredacteur bij de wijkkrant

TIEN Plus

Lijkt het je leuk om sportartikelen te schrijven over je eigen wijk Dubbeldam? Samen met een enthousiast team maak jij meerdere keren per jaar de wijkkrant. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel. Wat ga je doen? Meewerken aan de wijkkrant is afwisselend. Je gaat de wijk in en leert allerlei mensen kennen. Je interviewt sporters of schrijft een achtergrondartikel over wedstrijden of verenigingen in de wijk. Je raakt op de hoogte van wat er speelt in het verenigingsleven en de verschillende sporten die in Dubbeldam beoefend worden. En uiteindelijk vind je jouw artikel keurig opgemaakt terug in de wijkkrant. Als sportredacteur is het belangrijk dat je al een beetje bekend bent met de verschillende sportverenigingen die Dubbeldam rijk is. De plussen - Je schrijft wanneer het jou uitkomt. - Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. - Je krijgt jouw eigen vaste rubriek in de wijkkrant! - Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep. - Je kunt bij ons nieuwe dingen leren. Wij organiseren verschillende cursussen en workshops, waaronder journalistiek schrijven, fotograferen en interviewen. - Wil je meer doen dan alleen schrijven? Dan kun je taken eventueel combineren met fotograferen, illustraties maken, social media of vormgeven. Maar dit is niet vereist! - Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Iets voor jou? Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Webredacteur bij wijkkrant De Galerij

TIEN Plus

Ben jij nieuwsgierig en leergierig? Ga dan aan de slag als webredacteur bij de wijkkrant. Op dit moment is de redactie van De Galerij (Crabbehof & Zuidhoven) op zoek naar collega’s die content plaatsen op Facebook. Leuk toch, om nieuws, informatie en persoonlijke verhalen van je buurtgenoten te delen? Wist jij dat er zoveel gebeurt in je eigen wijk? Wat ga je doen? Jij vindt het leuk om korte stukjes te schrijven en eventueel foto’s en video’s te maken voor op de Facebookpagina van de wijkkrant. Je verzamelt artikelen, foto’s en video’s van mederedactieleden of gaat zelf op pad om deze te maken. Je plaatst persberichten, staat mensen te woord die een reactie of bericht achterlaten en zet een leuke aankondiging online wanneer de krant uitkomt. De Plussen - Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen - Je bepaalt zelf hoeveel tijd je eraan besteedt. Je kunt berichten van tevoren inplannen. - Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel. Weet je nog niet goed hoe Facebook werkt? We leggen het je graag uit bij de cursus social media. Daarnaast kun je ook meedoen aan andere cursussen en workshops zoals interviewen en fotograferen. - Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. - Je doet het niet alleen. De webredacteuren van andere wijkkranten delen graag hun ervaringen met jou. - Bij ons kan je nieuwe dingen leren! Wij bieden regelmatig cursussen en workshops aan. waaronder journalistiek schrijven, interviewen, fotografie en social media. - Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep. - Het bijhouden van de Facebookpagina kun je eventueel combineren met schrijven of fotograferen voor de wijkkrant. Maar dat is niet vereist! - Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Iets voor jou? Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Journalist bij Wielwijk Ahoy

TIEN Plus

Lijkt het je leuk om artikelen te schrijven over je de wijk Wielwijk in Dordrecht? Wijkkrant Wielwijk Ahoy is op zoek naar nieuwe redactieleden! Samen met een enthousiast team maak jij vijf keer per jaar de wijkkrant. Ervaring is niet belangrijk, enthousiasme wel. Wat ga je doen? Meewerken aan de wijkkrant is afwisselend. Je gaat de wijk in en leert allerlei mensen kennen. Je interviewt bewoners of schrijft een achtergrondartikel. Je raakt op de hoogte van wat er speelt in een straat of buurt. En uiteindelijk vind je jouw artikel keurig opgemaakt terug in de wijkkrant. De plussen - Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen - Je schrijft wanneer het jou uitkomt. - Je doet het niet alleen. Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. - Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep. - Je kunt bij ons nieuwe dingen leren. Wij organiseren verschillende cursussen en workshops, waaronder journalistiek schrijven en interviewen. - Wil je meer doen dan alleen schrijven? Dan kun je taken eventueel combineren met fotograferen, illustraties maken, social media of vormgeven. - Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Iets voor jou? Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Journalist bij De Staartenaar

TIEN Plus

Woon je op De Staart en zou je je wijk en haar bewoners graag beter leren kennen? Dan is de vrijwilligersfunctie van journalist misschien iets voor jou! Je gaat de wijk in en leert allerlei mensen en organisaties kennen. Je interviewt bewoners of schrijft een achtergrondartikel. Zo raak je op de hoogte van wat er speelt in een straat of buurt. En uiteindelijk vind je jouw artikel keurig opgemaakt terug in de wijkkrant. De Staartenaar wordt vijf keer per jaar huis-aan-huis bezorgd met een oplage van 3800 stuks. Help jij ons enthousiaste team de krant te maken? Ervaring is niet vereist! De plussen - Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen - Je schrijft wanneer het jou uitkomt. - Je doet het niet alleen. Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. Er zijn drie vergaderingen per editie op een locatie in de wijk. - Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep. - Je kunt bij ons nieuwe dingen leren. Wij organiseren verschillende cursussen en workshops, waaronder journalistiek schrijven en interviewen. - Wil je meer doen dan alleen schrijven? Dan kun je taken eventueel combineren met fotograferen, illustraties maken, social media of vormgeven. - Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Iets voor jou? Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Journalist bij wijkkrant De Galerij

TIEN Plus

De redactie van wijkkrant De Galerij zoekt versterking! Lijkt het je leuk om je wijk en medebewoners beter te leren kennen, leuke gesprekken aan te gaan en daarover te schrijven? Dan ben je van harte welkom! Alle Dordtse wijkkranten worden voor en door bewoners gemaakt. Iedereen is welkom. Dus, vind je het leuk om te schrijven, kan je goed tekenen, ben je een ster in puzzels bedenken, vind je het heerlijk om met taal bezig te zijn of ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in Crabbehof of Zuidhoven? Kom dan bij onze redactie! Ervaring is niet belangrijk, enthousiasme wel! De plussen - Je interviewt of schrijft wanneer het jou uitkomt. - Je doet het niet alleen. Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. - Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep. - Wil je meer doen? Je kunt meerdere taken combineren, zoals schrijven, illustreren of het maken van puzzels. - Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Iets voor jou? Wil je meer informatie? Of ben je al om en wil je kijken hoe je jouw steentje bij kan dragen om van de aankomende wijkkrant een daverend succes te maken? Neem dan contact met ons op voor een introductie en een kennismaking. Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Journalist bij De Polderkrant

TIEN Plus

De Polderkrant wordt voor en door bewoners gemaakt. En dat al 25 jaar lang! Lijkt het je leuk om artikelen te schrijven over je eigen wijk Stadspolders of De Hoven? Sluit dan gerust aan. De redactie is op dit moment op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Samen met een enthousiast team maak jij vijf keer per jaar de wijkkrant. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel. Wat ga je doen? Meewerken aan de wijkkrant is afwisselend. Je gaat de wijk in en leert allerlei mensen kennen. Je interviewt bewoners en organisaties of schrijft een achtergrondartikel. Je raakt op de hoogte van wat er speelt in een straat of buurt. En uiteindelijk vind je jouw artikel keurig opgemaakt terug in de wijkkrant. Hoe tof is dat?! De plussen - Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen - Je interviewt en schrijft wanneer het jou uitkomt. - Je doet het niet alleen. Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. - Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep. - Je kunt bij ons nieuwe dingen leren. Wij organiseren verschillende cursussen en workshops, waaronder journalistiek schrijven en interviewen. - Wil je meer doen dan alleen schrijven? Dan kun je taken eventueel combineren met fotograferen, illustraties maken, social media of vormgeven. Maar dit is zeker niet verplicht! - Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Iets voor jou? Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Journalist bij De Sterrenburger

TIEN Plus

Lijkt het je leuk om artikelen te schrijven over je eigen wijk? De redactie van De Sterrenburger zoekt nieuwe leden! Samen met een enthousiast team maak jij meerdere keren per jaar de wijkkrant. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel. Wat ga je doen? Meewerken aan de wijkkrant is afwisselend. Je gaat de wijk in en leert allerlei mensen kennen. Je interviewt bewoners of schrijft een achtergrondartikel. Je raakt op de hoogte van wat er speelt in een straat of buurt. En uiteindelijk vind je jouw artikel keurig opgemaakt terug in de wijkkrant. De plussen • Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen • Je schrijft wanneer het jou uitkomt. • Je doet het niet alleen. Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. • Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep. • Je kunt bij ons nieuwe dingen leren. Wij organiseren verschillende cursussen en workshops, waaronder journalistiek schrijven en interviewen. • Wil je meer doen dan alleen schrijven? Dan kun je taken eventueel combineren met fotograferen, illustraties maken, social media of vormgeven. • Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Iets voor jou? Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Journalist bij De Stem van Krispijn

TIEN Plus

Lijkt het je leuk om artikelen te schrijven over je eigen wijk? De redactie van De Stem van Krispijn zoekt nieuwe leden. Samen met een enthousiast team maak jij meerdere keren per jaar de wijkkrant. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel. Wat ga je doen? Meewerken aan de wijkkrant is afwisselend. Je gaat de wijk in en leert allerlei mensen kennen. Je interviewt bewoners of schrijft een achtergrondartikel. Je raakt op de hoogte van wat er speelt in een straat of buurt. En uiteindelijk vind je jouw artikel keurig opgemaakt terug in de wijkkrant. De plussen • Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen • Je schrijft wanneer het jou uitkomt. • Je doet het niet alleen. Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. • Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. • Je kunt bij ons nieuwe dingen leren. Wij organiseren verschillende cursussen en workshops, waaronder journalistiek schrijven en interviewen. • Wil je meer doen dan alleen schrijven? Dan kun je taken eventueel combineren met fotograferen, illustraties maken, social media of vormgeven. • Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Iets voor jou? Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Journalist bij De Poorter

TIEN Plus

Lijkt het je leuk om artikelen te schrijven over je eigen wijk? Dan is de redactie van De Poorter (binnenstad en Noordflank) op zoek naar jou! Samen met een enthousiast team maak jij zes keer per jaar de wijkkrant. Waaronder één digitale versie met bewegend beeld. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel. Wat ga je doen? Meewerken aan de wijkkrant is afwisselend. Je gaat de wijk in en leert allerlei mensen kennen. Je interviewt bewoners of schrijft een achtergrondartikel. Je raakt op de hoogte van wat er speelt in een straat of buurt. En uiteindelijk vind je jouw artikel keurig opgemaakt terug in de wijkkrant. De plussen • Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen • Je schrijft wanneer het jou uitkomt. • Je doet het niet alleen. Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. • Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. • Je kunt bij ons nieuwe dingen leren. Wij organiseren verschillende cursussen en workshops, waaronder journalistiek schrijven en interviewen. • Wil je meer doen dan alleen schrijven? Dan kun je taken eventueel combineren met fotograferen, illustraties maken, social media of vormgeven. • Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Iets voor jou? Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Fotograaf bij Wielwijk Ahoy!

TIEN Plus

Vind jij het leuk om foto’s te maken? Hoe gaaf zou het zijn als die gepubliceerd worden in de wijkkrant! De redactie in Wielwijk is op zoek naar een nieuwe fotograaf. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wél. Wat ga je doen? Je gaat de wijk in en leert allerlei mensen kennen. Je raakt op de hoogte van wat er speelt in een straat of buurt. Je maakt impact met jouw foto’s die een redactioneel artikel ondersteunen. Je portretteert interessante wijkbewoners of je maakt een fotoserie van een buurtevenement. Dit kan zowel met je smartphone als met een camera. Tussendoor kun je de foto’s natuurlijk ook plaatsen op het web of sociale media. Eigen inbreng en creativiteit is welkom. De plussen - Je fotografeert wanneer het jou uitkomt. - Geen camera? Dan kan je de camera vanuit TIEN Plus in bruikleen krijgen. - Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. - Je doet het niet alleen. De fotografen van andere redacties delen graag hun ervaringen met jou. - Beter leren fotograferen? Dat kan bij onze workshop fotografie. - Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. - Wil je meer doen dan alleen foto’s maken? Dan kun je eventueel ook schrijven, illustraties maken of vormgeven. Maar dit hoeft uiteraard niet! - Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Iets voor jou? Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op.

Structureel
Dordrecht

Fotograaf bij De Galerij

TIEN Plus

De redactie van De Galerij (Crabbehof & Zuidhoven) is op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega die het leuk vindt om te fotograferen. Wat ga je doen? Je gaat de wijk in en leert allerlei mensen kennen. Je raakt op de hoogte van wat er speelt in een straat of buurt. Je maakt impact met jouw foto’s die een redactioneel artikel ondersteunen. Je portretteert interessante wijkbewoners of je maakt een fotoserie van een buurtevenement. Dit kan zowel met je smartphone als met een camera. Tussendoor kun je de foto’s natuurlijk ook plaatsen op het web of sociale media. Eigen inbreng en creativiteit is welkom. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wél. De plussen - Je fotografeert wanneer het jou uitkomt. - Geen camera? Dan kan je de camera vanuit TIEN Plus in bruikleen krijgen. - Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. - Je doet het niet alleen. De fotografen van andere redacties delen graag hun ervaringen met jou. - Beter leren fotograferen? Dat kan bij onze workshop fotografie. - Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. - Wil je meer doen dan alleen foto’s maken? Dan kun je eventueel ook schrijven, illustraties maken of vormgeven. Maar dit hoeft uiteraard niet! - Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Iets voor jou? Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op.

Structureel

Anderen bekeken ook

Dordrecht

Journalist bij Wielwijk Ahoy

TIEN Plus

Lijkt het je leuk om artikelen te schrijven over je de wijk Wielwijk in Dordrecht? Wijkkrant Wielwijk Ahoy is op zoek naar nieuwe redactieleden! Samen met een enthousiast team maak jij vijf keer per jaar de wijkkrant. Ervaring is niet belangrijk, enthousiasme wel. Wat ga je doen? Meewerken aan de wijkkrant is afwisselend. Je gaat de wijk in en leert allerlei mensen kennen. Je interviewt bewoners of schrijft een achtergrondartikel. Je raakt op de hoogte van wat er speelt in een straat of buurt. En uiteindelijk vind je jouw artikel keurig opgemaakt terug in de wijkkrant. De plussen - Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen - Je schrijft wanneer het jou uitkomt. - Je doet het niet alleen. Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. - Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. Ben je in de tussentijd benieuwd hoe andere redacties iets aanpakken? Stel je vraag dan in onze facebookgroep. - Je kunt bij ons nieuwe dingen leren. Wij organiseren verschillende cursussen en workshops, waaronder journalistiek schrijven en interviewen. - Wil je meer doen dan alleen schrijven? Dan kun je taken eventueel combineren met fotograferen, illustraties maken, social media of vormgeven. - Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Iets voor jou? Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Gids en/of museum medewerk(st)er.

Vereniging De Binnenvaart

Op de voormalige duwboot RENÉ SIEGFRIED, in de Franse Motor MAROT en in het voormalige opleidingsschip PRINSES BEATRIX is een binnenvaartmuseum ingericht. We zoeken iemand, die haar/zijn talenten wil ontplooien in een bijzonder museum in Dordrecht en wil groeien binnen het vrijwilligersteam. Je kunt je opgeven als gids en de mensen rondleiden. Je kunt zelf aangeven op welke dagen je beschikbaar bent. Als de sfeer bevalt en het klikt met andere vrijwilligers kun je actiever worden in het binnenvaartmuseum. Indien je bijvoorbeeld oog hebt voor inrichting van vitrines, enige administratieve ervaring heb in een registratiesysteem, affiniteit hebt met automatisering, je verantwoordelijk voelt voor een nette en opgeruimde uitstraling en met anderen kan samenwerken ben je welkom. Eigen initiatief en ideeën worden gewaardeerd. Kom eens langs op donderdag of zaterdag.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Kom je helpen bij Debster’s?

Stichting Debster’s geef en ontvang Dordt

Bij Debster’s bieden we mooie kleding en schoenen aan voor de mensen die tussen wal en schip vallen. Voor de kinderen is er natuurlijk ook speelgoed, spelletjes en boekjes. Ook maken wij babypakketten met alles wat een baby nodig heeft. Kinderverjaardagen pakketten, zodat ieder kind, wat in armoede leeft een toffe verjaardag heeft. Dit alles voor minderbedeelden die net niet in aanmerking komen voor de andere organisaties. Zo worden al de minderbedeelde mensen geholpen. En vullen we elkaar mooi aan. Samenwerken staat voorop.

Structureel
Dordrecht

Vrijwilliger milieubeheer

Stichting Wijk voor Wijk

Ben jij graag buiten en wil jij een steentje bijdragen aan een schone omgeving? Dan is dit de functie die bij jou past! Van opruimen van zwerfafval, legen van afvalbakken tot bladruimen. Jij bent samen met je collega`s verantwoordelijk voor het schoon- en netjeshouden van de wijk. Tijdens je werkzaamheden sta je voortdurend in contact met de bewoners in de wijk. Een vriendelijke, open houding naar de wijkbewoners door bijvoorbeeld goedendag te zeggen is dan voor jou vanzelfsprekend. Je bent in de wijk het visitekaartje voor Wijk van Wijk en je laat de bewoners van de wijk met een glimlach achter. Jouw talent! Jij bent…. • een echte aanpakker. • enthousiast en je werkt graag met een glimlach. • in staat zelfstandig te werken en je vindt het leuk om samen te werken met collega`s. Dit krijg je terug! • Enthousiaste collega`s en een hecht team. • Voldoening en energie, door je betekenisvol in te zetten voor de wijk en de bewoners. Het is natuurlijk ook ontzettend leuk werk. • Mogelijkheid om op jouw werkdagen aan te schuiven bij de dagelijkse gezellige lunch. • Een vrijwilligersvergoeding. • Een eigen set werkkleding en het gebruik van professioneel gereedschap. Dit zijn wij! * Met elkaar en voor de wijk! * Gelijkwaardigheid en iedereen mag meedoen. * Inzetten van ieders talent. * Met en van elkaar leren. Wijk voor Wijk is een sociale onderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt in het optimaliseren van hun talenten en mogelijkheden. Medewerkers doen praktische werkzaamheden in de wijk, ontwikkelen zich en vinden hierdoor aansluiting in de samenleving. Op deze manier zet Wijk voor Wijk zich niet alleen in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook voor de wijk en haar bewoners. Voorbeelden van werkzaamheden die wij verrichten zijn het opruimen van zwerfafval, het onderhouden van tuinen en klussen in en om het huis voor wijkbewoners met beperkte financiële middelen. Goed voor de wijk en haar bewoners en goed voor de medewerkers. Ook op de locatie van Wijk voor Wijk is van alles te doen, zoals: • wekelijks een pop-up terras waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. • wekelijks een kidsclub om de kinderen uit de wijk bij de wijk te betrekken. • Jaarlijks terugkerende activiteiten voor bewoners uit de wijk, zoals een lentefeest, ontmoet je burendag, Dordt schoon, gluren bij de buren ed.. Reageer direct! Leuk dat je ons team wil komen versterken. Stuur een bericht met je telefoonnummer en dan nemen wij contact met jou op. Kun je niet kiezen uit al die leuke vacatures voor een vrijwilligersfunctie? Geen probleem! Neem contact met ons op en dan kijken wij samen wat het beste bij je past en wellicht kunnen we diverse vrijwilligerstaken combineren.

Structureel
Dordrecht

Ervaringsdeskundige Cliëntondersteuner

Stichting Ouderplatform Zuid-Holland Zuid

Wegens ziekte en persoonlijke omstandigheden van een aantal van onze vrijwilligers zoeken wij per direct een ervaringsdeskundige cliëntondersteuner voor ons team Informele Onafhankelijke Cliëntondersteuning (OCO). Een ervaringsdeskundige biedt hoop aan lotgenoten en naasten. We noemen onze ervaringsdeskundigen dan ook hoopverleners. Als ervaringsdeskundige cliëntondersteuner denk je mee over het organiseren van zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning voor lotgenoten en naasten. Je beweegt je naast mensen in hun zoektocht naar zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning op alle relevante levensterreinen zoals wonen, werken/inkomen, onderwijs/ontwikkeling, zorg/maatschappelijke ondersteuning, mobiliteit, vrije tijd en zingeving. Het is super als je de training Werken Met Eigen Ervaring (WMEE) al hebt afgerond. Heb je het WMEE-certificaat nog niet? Binnen het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid kunnen onze eigen WMEE-trainers je opleiden. Stichting Ouderplatform Zuid-Holland Zuid zet zich in voor de belangen van ouders, jongeren, kinderen, gezinnen en naasten. Onze focus ligt op diversiteit en inclusiviteit, kansengelijkheid, onderwijs en het sociaal domein. Het is onze missie om een wezenlijke verandering te bewerkstelligen in zorg, behandeling, begeleiding en ondersteuning alsmede in beleid en wet- en regelgeving. Door middel van het opleiden en scholen en door het inzetten van onze ervaringsdeskundigen stellen we het cliëntperspectief dusdanig centraal dat overheden, organisaties en instellingen daadwerkelijk veranderen. Wat is onze visie, waar gaan we voor? We maken onze dromen waar door in de nabije toekomst een professionele cliëntgestuurde organisatie uit de grond te stampen en activiteiten te ontwikkelen, te organiseren en te ondersteunen die een waardevolle bijdrage aan onze samenlevering en maatschappij leveren. Onze kernwaarden zijn opgenomen in onze akte van oprichting: De stichting tracht haar doelstellingen te realiseren door zich af te wenden van begrippen als exclusie, separatie en stigmatisering en begrippen als inclusie, integratie en liefde te omarmen. Stuur me een berichtje als je meer wil weten of bel mij op 06-82048885. Ik hoor graag van je, tot snel! Anke-Elze

Structureel
Jongeren
Dordrecht, Rotterdam

Coördinator VoorleesExpress Bibliotheek

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam

Bibliotheek Rotterdam trekt jaarlijks bijna drie miljoen bezoekers en is de meest bezochte culturele instelling van de stad. Daarnaast worden er jaarlijks ruim drie miljoen boeken en andere materialen uitgeleend. Bibliotheek Rotterdam biedt educatieve activiteiten rond leesplezier en mediawijsheid en bereikt hiermee veel scholen en instellingen in de stad. De VoorleesExpress heeft als doel de taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen en ouders te stimuleren. Gedurende 20 weken leest een voorleesvrijwilliger voor bij kinderen met (het risico op) een taalachterstand. Taak/werkzaamheden - Coördinatie over een aantal voorlezers en gezinnen - Op gezinsbezoek gaan na aanmelding - Organiseren van bijeenkomsten voor voorleesvrijwilligers - Onderhouden van contact met voorlezers en hun gezinnen - Contact met de projectmedewerker VoorleesExpress Werktijden Beschikbaar voor gemiddeld 2 uur per week voor minimaal een half jaar, ook in de namiddagen/of avonduren. UVV verwacht van de vrijwilligers - Goede bereikbaarheid via email, telefoon en/of Whatsapp en digitaalvaardig - Enthousiasme en kunnen motiveren en aansturen - Open houding en affiniteit met de doelgroep (gezin met andere culturele achtergrond) UVV biedt vrijwilligers - Begeleiding en ondersteuning - Workshops, kerstattentie en jaarlijks uitje - Reiskostenvergoeding en verzekering - Zinvolle en leuke ervaring - Gratis lidmaatschap van Bibliotheek Rotterdam Unie Van Vrijwilligers (UVV) zet jaarlijks vele vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV zorgt voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van deze vrijwilligers.

Structureel
Dordrecht

Gezellige, gezonde groene wandelingen.

Stichting Gezond Natuur Wandelen

Dat zijn onze gratis en wekelijkse wandelingen van ongeveer een uur in het groen. Ze worden in een rustig tempo gelopen. De wandelaars kijken steeds weer uit naar de wekelijkse ontmoetingen in de verschillende seizoenen. We vinden het belangrijk dat de wandelaars elke week/maand op ons kunnen rekenen en daarom zijn we op zoek naar extra wandelbegeleiders. Zo kunnen we elkaar afwisselen. Als wandelbegeleider van een groep zorg je samen voor een mooie route. Heb je oog voor de natuur en vertel je daar onderweg graag kort iets over? Vind je sociaal samen zijn ook belangrijk? Dan is vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen echt iets voor jou! Stichting Gezond Natuur Wandelen biedt wekelijks gratis begeleide natuurwandelingen aan. Iedereen die het leuk vindt om in een rustig tempo een uur te wandelen is welkom! Natuurlijk zonder verplichtingen. Vertrekpunt en tijden: * In Dordrecht beginnen de wandelingen vanaf Het Tuinhuis in het Sterrenburgpark, 3328 HE Dordrecht, Elke vrijdagmiddag om 13:15 uur Twee wandelgroepen vertrekken tegelijkertijd: een met een gangbaar tempo (4-5 km/u en een met een wat rustiger tempo (2-3 km/u) Wat ga je doen? Als begeleider/ster wandel je met jouw wandelgroep vanaf het verzamelpunt ongeveer een uur. Je doet dit één tot vier keer per maand in overleg met je lokale coördinator. Een wandelgroep bestaat uit twee begeleiders: één loopt voor en geeft de route aan en één loopt achter in de groep met de mensen op een rustiger tempo. Onderweg kun je als begeleider kort iets vertellen over de natuur, maar dit is geen vereiste. Attenderen op natuur draagt al bij tot natuurbeleving! Na afloop drink je samen met de deelnemers een kop koffie of thee. Wat vragen we verder? Je begeleidt, samen met een andere vrijwilliger, een wandelgroep. Hierbij helpen we je in het begin. Je hebt geen speciale kennis nodig. Als wandelbegeleider heb je wel: • interesse in gezondheid en natuur • een redelijke conditie, je kunt een uur in een rustig tempo wandelen • goede sociale vaardigheden Wat krijg je ervoor terug? De gezelligheid én dankbaarheid van de wandelaars en een groep enthousiaste collega’s/vrijwilligers. Voor vragen en ondersteuning kun je altijd terecht bij de coördinator van de wandelingen. Wij bieden onze begeleiders enkele korte en interessante cursussen aan in 2023. Heb je belangstelling of vind je het leuk om af en toe te begeleiden (bijvoorbeeld eens in de maand of vaker)? Dan komen we graag met je in contact! Eerst even uitproberen? Wandel een keertje mee en kijk of het wat voor je is. Stuur een berichtje aan Corrie onder vermelding voor- en achternaam om in contact te komen te komen met de juiste persoon. Ook graag de wandelgroep(en) van je keuze vermelden. Gezond Natuur Wandelen heeft inmiddels 120 wandelgroepen in 70 gemeentes. "De gezelligheid is het gezondste van onze wandelingen."

Structureel
Dordrecht

Geluidsman of vrouw

Toneelgroep 'De Valkenier"Dordrecht

Wij zijn toneelgroep "De Valkenier uit Dordrecht. Elk jaar zetten wij een nieuwe komische klucht op de planken. Graag willen wij overgaan tot het spelen met headsets bij onze toneeloptredens. Wij zoeken iemand die het geluid van de microfoons kan regelen tijdens onze optredens. Er wordt ongeveer 12 tot 15 keer per jaar opgetreden met ons toneelstuk op diverse lokaties in de Drechtsteden. Onze toneelavonden brengen mensen veel plezier. Van iemand die voor ons het geluid wil gaan regelen verwachten wij dat deze mee gaat met onze optredens en die het leuk vind om bij onze gezellige toneelgroep te horen. we hebben een gezellige groep. Het is niet noodzakelijk wanneer men eenmaal de apperatuur weet te bedienen om wekelijks bij de toneelrepetities aanwezig te zijn. Dit mag natuurlijk wel. Wel moeten wij op de dagen van de optredens op onze geluidsman of vrouw kunnen rekenen. De optredens zijn op de woensdagavonden en enkele zaterdag middag of avonden per jaar. Onze optredens zijn bij diverse instanties voor ouderen en volwassenen in de Drechtsteden. In Speeltuin victorie spelen we 3 avonden voor eigen publiek op vrijdag en zaterdag in Maart. Kom gerust eens kijken bij onze repetitie avond op de woensdagavond In speeltuin victorie, Heijsterbachstraat 103 3312JJ dordrecht. of bel voor meer informatie Renate De.feo 0648958821

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Journalist bij De Stem van Krispijn

TIEN Plus

Lijkt het je leuk om artikelen te schrijven over je eigen wijk? De redactie van De Stem van Krispijn zoekt nieuwe leden. Samen met een enthousiast team maak jij meerdere keren per jaar de wijkkrant. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel. Wat ga je doen? Meewerken aan de wijkkrant is afwisselend. Je gaat de wijk in en leert allerlei mensen kennen. Je interviewt bewoners of schrijft een achtergrondartikel. Je raakt op de hoogte van wat er speelt in een straat of buurt. En uiteindelijk vind je jouw artikel keurig opgemaakt terug in de wijkkrant. De plussen • Je leert je wijk en heel veel leuke nieuwe mensen kennen • Je schrijft wanneer het jou uitkomt. • Je doet het niet alleen. Tijdens redactievergaderingen kun je sparren met mederedactieleden. • Wij organiseren regelmatig leuke redacteurenborrels waar je vrijwilligers van de andere wijkkranten kunt ontmoeten. • Je kunt bij ons nieuwe dingen leren. Wij organiseren verschillende cursussen en workshops, waaronder journalistiek schrijven en interviewen. • Wil je meer doen dan alleen schrijven? Dan kun je taken eventueel combineren met fotograferen, illustraties maken, social media of vormgeven. • Kom je er niet uit? TIEN Plus staat voor je klaar. Wij ondersteunen je en beantwoorden al je vragen. Iets voor jou? Om je te oriënteren kun je vrijblijvend naar een redactie-overleg komen of eens ‘een krantje meedraaien’. Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Dordrecht

Vrijwilliger Kookclub

Alzheimer Nederland, afd. Drechtsteden en Alblasserwaard

In Dordrecht wordt iedere 4e dinsdag van de maand 'De Onvergetelijke Kookclub' georganiseerd voor mensen met dementie en hun naasten. Iedereen met dementie kan samen met een mantelzorger of andere naaste deelnemen aan deze leuke activiteit. Onder begeleiding wordt er een heerlijke maaltijd voorbereid, gekookt en genuttigd. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die bereid zijn om hierbij te ondersteunen. Help jij graag mensen en hou je van gezelligheid? Dan zoeken we jou! De 'Onvergetelijke Kookclub' wordt iedere vierde dinsdag van de maand georganiseerd vanaf 17.00 uur op locatie van Resto VanHarte, Zorgcentrum Het Waterwiel, Admiraalsplein 700 in Dordrecht. De avond eindigt om 20.00 uur. We komen graag met je in contact Wil je graag nader met ons kennismaken? Stuur dan snel een bericht!

Structureel